Multidisc

PRODUCTIE VAN CD DVD VINYL & USB

Audio Mastering voor CD en DVD


Audio mastering iets voor jou?

Klinkt uw muziek dof, incoherent in vergelijking met muziek die u op de radio of CD hoort? Dan kan u deze best laten masteren door een professional! Zonder audio mastering zal je CD waarschijnlijk niet de zelfde kwaliteit hebben als commercieel beschikbare muziek en is de kans klein dat uw muziek boven het maaiveld uitsteekt en word opgemerkt door radio, promo mensen en platen labels.

Maar wat is audio mastering eigenlijk?

Audio mastering is de laatste stap in het post-productie proces. En een verzamelnaam voor een hele reeks handelingen die tot doel hebben uw audio beter te doen klinken. Zo worden oa. de klankkleur, ruimtelijkheid, dynamiek en volume aangepast. Dit is voor een groot deel afhankelijk van uw voorkeur en het muziek genre.

Audio mastering vergt de nodige technische achtergrond, soft – en of hardware. Een andere reden om dit  uit te besteden is de afstand die de sound engineer heeft tot het project. Daar je zelf de nummers door en door kent is het soms moeilijk objectief naar het resultaat te luisteren.

Mastering kan gebeuren in een studio, maar vandaag de dag gebeurd dit meer en meer online. Zo hoeft u geen studio te huren en bespaard u een hoop geld. Een nadeel is dat u niet in real time kan bijsturen.

Remastering

Indien uw muziek op CD en vinyl  wil persen is het aan te raden deze te laten remasteren. Dit komt door de verschillende eigenschappen van beide audio dragers.

Wat is het verschil tussen mixen en masteren?

Hoewel deze twee gebruikmaken van de zelfde technieken is er een wezenlijk verschil.

Mixen verwijst meestal naar multitrack opnames en het samenvoegen van deze tracks tot een nummer.
Masteren is het finaliseren en optimaliseren van de mix.

 

  Webdesign TK8.be