Multidisc

PRODUCTIE VAN CD DVD VINYL & USB

JEWEL BOX / JEWEL CASE


transparante jewelbox _ open v2

Een jewelbox of jewelcase is een 3-delige harde plastic beschermdoos gebruikt bij de lancering van de CD in 1982 (Philips). De Jewelbox is meestal gebruikt voor het verpakken van compact discs.

Een jewelbox / jewelcase bestaat meestal uit een zwarte of transparante plastic bodem en deksel. In de bodem is de tray (cd-houder) geklemd.

Afmetingen:

Een standaard jewelcase meet ongeveer 142 x 124 x 10,5 mm.

Oplage:

Vanaf 25 stuks: Digitaal drukwerk
Vanaf 200-300 stuks: Offset drukwerk

Drukwerk:

Aan de voorkant is plaats voor een boekje (ook booklet genaamd) tot ongeveer 24 paginas. Het boekje kan uitgenomen worden om het te lezen.

Het boekje meet, gesloten, ongeveer 120×120 mm.
De inlay is ongeveer 138 x 118 mm, met aan beide zijden een spine (= rugtitel) van 6 x 118 mm

Tussen de bodem en de tray is ruimte voor drukwerk, genaamd ‘inlay’. Aan deze inlay zit ook het stuk drukwerk dat u aan de spine (= zijkant) kan zien. Bij normaal gebruik blijft de inlay in de jewelbox.

Meer info over CD en DVD drukwerk.

Jewelbox / Jewel case varianten:

Een slim jewelbox of jewelcase is ongeveer half zo dik als een normale jewelcase (5,2 mm). De afmetingen van het boekje zijn identiek, de inlay aan de achterkant ontbeekt en er is ook geen spine / rugtitel.

Een Brilliantbox, is een variant van de jewelbox waarin 2 CD’s passen

Een CD Multibox / Multi Jewelbox, is een dubbele jewelcase en heeft ruimte voor 2, 3, 4 of 6 CD’s (+- 22 mm dik). Deze doos heeft, in vergelijking met de gewone jewel case, twee inlays (= achterkant) en trays.

De Super Jewel Box is de opvolger van de standaard Jewelbox / Jewelcase.

 

transparante jewelbox _ front

SHARE :

  Webdesign TK8.be